Στα πλαίσια υλοποίησης του Μέτρου 16 – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020, εγκρίθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου η ένταξη 7 Επιχειρησιακών Σχεδίων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 970.180,92 €, αντίστοιχων Επιχειρησιακών Ομάδων για την πιλοτική εφαρμογή ερευνητικών αποτελεσμάτων που στοχεύουν στην βελτίωση της παραγωγικότητας και βιωσιμότητας της γεωργίας.
Οι Επιχειρησιακές Ομάδες αφορούν σχήματα συνεργασίας
μεταξύ ερευνητικών φορέων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων - Συνεταιρισμών - Ομάδων
παραγωγών, επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων και εξειδικευμένων
συμβούλων.
Τα εγκεκριμένα Επιχειρησιακά Σχέδια :
|
Α/Α |
ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε.Ο. |
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ |
ΔΗΜΟΣΙΑ
ΔΑΠΑΝΗ |
|
1 |
Ελληνική Τομάτα |
Συμμετοχική αξιολόγηση των νεοδομημένων
ελληνικών υβριδίων τομάτας σε δυο συστήματα καλλιέργειας ως προς τα
χαρακτηριστικά του παραγωγικού δυναμικού, της ποιότητας καρπού και της
διατροφικής τους αξίας στην Περιφέρεια Ηπείρου |
142.645,72 |
|
2 |
Treats |
Χρήση καινοτόμων
μεθόδων για την ανίχνευση μοναδικών χαρακτηριστικών νωπού γίδινου και
πρόβειου γάλακτος και παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΟΠ - ΠΓΕ της
Ηπείρου, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητά τους |
143.000,00 |
|
3 |
Mastitis fight |
Καινοτόμες
προσεγγίσεις για τον βιοέλεγχο της μαστίτιδας στα αιγοπρόβατα
γαλακτοπαραγωγής βιολογικής κτηνοτροφίας : Νέα όπλα για την καταπολέμηση
παλαιών εχθρών και τη βελτίωση της ποιότητας και ασφάλειας του νωπού γάλακτος |
145.000,00 |
|
4 |
Ψηφιακή
διαχείριση βοοειδών |
Χωρικές ψηφιακές τεχνολογίες για
την αποτελεσματικότερη βόσκηση με στόχο τη βελτίωση παραγωγής βοοειδών
κρεοπαραγωγής. |
132.034,00 |
|
5 |
Bio Smoothies Ηπείρου |
Βελτιστοποίηση
ιδιοτήτων συνδυασμών φρούτων βιολογικής καλλιέργειας ως προς την ενεργειακή
αξία και τα διαθρεπτικά χαρακτηριστικά, με τη χρήση μεθόδου ταχείας κατάψυξης |
124.021,32 |
|
6 |
HQoliveoil |
Ολοκληρωμένη
διαχείριση παθογόνων ελαιοκάρπου για την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής
προστιθέμενης αξίας |
144.642,00 |
|
7 |
INNOVAPOULTRY |
Βελτίωση της
διατροφής, της υγείας και παραγωγικότητας των ζώων και της ποιότητας του
κρέατος μέσω της χρήσης φυσικών αντιοξειδωτικών - αντιμικροβιακών
πολυφαινολών στη διατροφή των ζώων |
138.837,88 |
|
ΣΥΝΟΛΟ |
970.180,92 |
||
.jpg)