allnews-epirus

Η Κόνιτσα γιόρτασε την 110η επέτειο από την απελευθέρωση της

 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου παρέστη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2023, στην Κόνιτσα, για την 110η επέτειο από την απελευθέρωση της Κόνιτσας και της ομώνυμης επαρχίας από τον τουρκικό ζυγό.

Στην παρέλαση συμμετείχε για πρώτη φορά  πεζοπόρο τμήμα δοκίμων υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ενώ παρόν ήταν και ο διοικητής της Σχολής ταξίαρχος Β. Ρόκκος. Επίσης στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε από την Κύπρο το Περιφερειακό Λύκειο  “Αποστόλου Λουκά” Κολοσσίου ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα Λύκειο της Κόνιτσας θα μεταβεί στην Κύπρο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα το πρωί, παρέστη σε δοξολογία που τελέστηκε στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Ακολούθως ο υφυπουργός, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων, ενώ στη συνέχεια,  στο Δημαρχείο Κόνιτσας, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και της παρουσίασης μουσικού προγράμματος από τους μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου “Αποστόλου Λουκά”  της Κύπρου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, παρέστησαν επίσης και κατέθεσαν στεφάνι ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων  Κωνσταντίνος Σιαράβας,   ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης κ.α .


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη