allnews-epirus

Σχόλιο του Γιάννη Τσίμαρη για την απόφαση του Αρείου Πάγου

Με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου για τη συμμετοχή ή μη του κόμματος «Έλληνες» στις εθνικές εκλογές, ο υποψήφιος Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιάννης Τσίμαρης έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Είναι αυτονόητος και αποτελεί δημοκρατικό καθήκον και υποχρέωση όλων ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις. Το ίδιο λοιπόν θα γίνει και σε αυτήν την περίπτωση. Δε μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε, ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ήταν το μοναδικό κόμμα που κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, επιχειρηματολογώντας για την απαγόρευση συμμετοχής τόσο του κόμματος «Έλληνες», όσο και του κόμματος «ΕΑΝ», με συγκεκριμένο πολιτικό υπόβαθρο και αντίστοιχη νομική ερμηνεία και επεξήγηση.

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, να γίνει κατανοητή η ανάγκη υπεράσπισης με κοινό τρόπο και με κοινό υπόμνημα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και για τις δύο αιτήσεις συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Η στάση της Ν.Δ να καταθέσει υπόμνημα μόνο για τους «Έλληνες» και η υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπήκε καν στη διαδικασία ούτε να συμφωνήσει με την πρόταση περί κοινού υπομνήματος, ούτε να καταθέσει δικό του υπόμνημα, επιβεβαιώνει πως μόνο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στέκεται με αταλάντευτη στάση και χωρίς αστερίσκους απέναντι σε κάθε μορφής προσπάθεια ακροδεξιών – ναζιστικών μορφωμάτων, να αξιοποιήσουν αλλά στην πράξη να καπηλευτούν τις απεριόριστες δυνατότητες που παρέχει η Δημοκρατία και το Σύνταγμα της χώρας και κρυπτόμενοι να ενεργήσουν σε βάρος τους.

Η πορεία προς τις εθνικές εκλογές για ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα καταστήσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σε ρυθμιστή και καταλύτη των μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων στη χώρα συνεχίζεται και είμαι αισιόδοξος, ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα μας δικαιώσει».

 Γιάννης Τσίμαρης υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη