allnews-epirus

Απόλυτα πετυχημένο το πρώτο πικ-νικ στα Λιθαρίτσια - Άνοιξε ο δρόμος για καθιέρωσή του...

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μικρούς και μεγάλους γιαννιώτες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του δήμου Ιωαννιτών για ένα πικ-νικ στα Λιθαρίτσια τα οποία θύμισαν κάτι από πάρκα ευρωπαϊκών πόλεων, απηύθυνε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η δημοτική αρχή, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε την περίοδο 2014-2019 ξεκινήσει μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δημόσιων χώρων μας οι οποίοι άλλωστε αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής και της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

«Η προστασία και η ανάδειξη των δημόσιων χώρων είναι πρωταρχικός στόχος της δημοτικής μας αρχής. Είναι όμως ευθύνη όλων μας.  Όλοι μαζί πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι χώροι παραμένουν καθαροί, ασφαλείς και προσβάσιμοι για τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου. Η συμμετοχή μας στη φροντίδα και τη διατήρησή τους είναι ζωτικής σημασίας. Ας σεβόμαστε και ας προστατεύουμε αυτούς τους χώρους, αποφεύγοντας την καταστροφή ή την αλόγιστη χρήση τους», τόνισε σε δηλώσεις ο κ. Μπέγκας.

Το πικ-νικ του δήμου ήταν γεμάτο με δράσεις αφού η Μπαντίνα του Δήμου παρουσίασε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα, το ΚΔΑΠ Ρόδα οργάνωσε θεατρικά παιχνίδια,  το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου ήταν εκεί με καβαλέτα και χρώματα για να αποτυπώσουν τα πιτσιρίκια μας την εμπειρία τους στο Πάρκο,  το Atlas Sport center και οι προπονητές του, διοργάνωσαν αθλητικά ομαδικά παιχνίδια, το Fun Project προσέφερε Face Painting αλλά και ομαδικά παιχνίδια, η  εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων είχε ελεύθερη είσοδο στο αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης για τα παιδιά και τους συνοδούς τους, ενώ η εταιρία Βίκος, τα ΙΕΚ Δέλτα και τα ζαχαροπλαστεία Μάντζιος, υποστήριξαν την εκδήλωση με σάντουιτς, νερά και παγωτά.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη