Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το enikos.gr, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά (το αγόρι και το κορίτσι) προσπάθησαν να φύγουν αλλά την τελευταία στιγμή ένας αστυνομικός παρατήρησε τις κινήσεις τους και τα πρόλαβε. Σημειώνεται πως πρόκειται για παιδιατρικό νοσοκομείο, όπου δεν υπάρχει φύλαξη.
«Τοποθετήθηκαν προσωρινά σε νοσοκομειακή μονάδα»
Το διαχρονικό πρόβλημα με τις προνοιακές δομές έφερε στην επιφάνεια η υπόθεση με τον αστυνομικό της Βουλής, καθώς τα 5 ανήλικα παιδιά της οικογένειας βρίσκονται σε παιδιατρικό νοσοκομείο, την στιγμή που αναζητείται δομή για να φιλοξενηθούν.
«Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στο κομμάτι της παιδικής προστασίας. Ειδικά στο ζήτημα της απομάκρυνσης των παιδιών από το οικογενειακό περιβάλλον, κάτι το οποίο κινείται κυρίως από τον εισαγγελέα ανηλίκων, έχουν διατυπωθεί και διαμορφωθεί και οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα ως προς αυτό», λέει στο MEGA ο Κωνσταντίνος Γλούμης, ΓΓ δημογραφικής και στεγαστικής πολιτικής.
«Από την εισαγγελία έχει αποφασιστεί η απομάκρυνσή τους από το οικογενειακό περιβάλλον. Τοποθετήθηκαν προσωρινά σε νοσοκομειακή μονάδα προκειμένου να υποστηριχτούν από τη διεπιστημονική ομάδα του νοσοκομείου αλλά και να γίνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις. Αυτό προβλέπει το πρωτόκολλο σε κάθε απομάκρυνση ανηλίκου από το οικογενειακό περιβάλλον».
«Το παιδί είχε σημάδι στο μάτι, οι γονείς μας είπαν ότι χτύπησε στο ντουλάπι της κουζίνας» – Τι λέει δάσκαλος του σχολείου
Όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν για την φρικιαστική υπόθεση του 45χρονου αστυνομικού, που κατηγορείται ότι κακοποιούσε επί χρόνια την γυναίκα του και τα παιδιά του.
Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε δάσκαλος στο σχολείο των παιδιών των αστυνομικών της Βουλής. «Ενδιαφερθήκαμε όλοι οι διευθυντές και όλοι οι δάσκαλοι να καλέσουμε τους γονείς, γιατί το παιδί χτυπάει τα άλλα παιδιά, γιατί το παιδί λείπει από το σχολείο, γιατί, γιατί, γιατί… Πάντα παίρναμε απαντήσεις οι οποίες είναι σαν αυτές που βλέπαμε στην φωτογραφία, αγκαλίτσες και φιλάκια. Εγώ δεν μπορώ να μπω μέσα στο σπίτι να δω τι γίνεται», είπε και συνέχισε αναφέροντας πως, «δεν τόλμησε κανένας να μιλήσει, εμείς είχαμε τα κότσια και κάναμε την κίνηση και μιλήσαμε. Εμείς ακουστήκαμε; Το σχολείο και εμείς οι καθηγητές αυτό το πρόβλημα έχουμε».
Παράλληλα, μίλησε για σημάδια που είχε το παιδί στο μάτι, για τα οποία ρωτήθηκαν οι γονείς του, «μας είπαν χτύπησε στο ντουλάπι της κουζίνας. Εντάξει ,τι να πούμε, όχι; Εφόσον οι γονείς και οι δύο λένε αυτό τι να πεις εσύ, όχι; Πώς θα το αποδείξω εγώ; Όταν ένα παιδί έρθει στο σχολείο με κάποιο σημάδι, είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε και αν δούμε ότι το παιδί δεν μας πείθει ή δεν θέλει να μιλήσει, εκεί λοιπόν απευθυνόμαστε στους γονείς. Και από εκεί και πέρα παίρνουμε την απάντηση ότι το παιδί χτύπησε».
Στην συνέχεια, μίλησε για τόσο για την συμπεριφορά του πατέρα των παιδιών, αλλά και της μητέρας. Τον πατέρα τον χαρακτήρισε «τσαμπουκά», που μιλούσε απαξιωτικά στη σύζυγό του και έριχνε όλο το βάρος σ’ εκείνη, ενώ για τη γυναίκα είπε ότι δεν μιλούσε και δεν χαμογελούσε ποτέ.
«Όταν μάθαμε για την πτώση του παιδιού από το μπαλκόνι, το μυαλό μας πήγε στο κακό. Ξέραμε ότι ο πατέρας είναι λιγάκι τσαμπουκάς, απόμακρος από όλους. Βλέπαμε τη γυναίκα που δεν μίλαγε. Με το ζόρι έλεγε μία καλημέρα. Δεν ήταν χαμογελαστή. Βλέπαμε τα παιδιά κάπως στεναχωρημένα. Πολλές φορές ο πατέρας σε διάφορες συγκεντρώσεις, σε μία παρατήρηση του δασκάλου για το πώς πάει το παιδί, δεν μίλαγε στη γυναίκα του και πολύ ευγενικά, μπροστά στον καθηγητή. Την εξέθετε. Της μίλαγε με ένα ύφος απαξιωτικό και η γυναίκα τουμπεκιαζόταν. Έβλεπες ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν επιθετικός. Έριχνε το βάρος στη γυναίκα του ή δεν την άφηνε να μιλήσει. Ήταν αυτός ο «αρχηγός» και από εκεί και πέρα αυτός ο χαρακτήρας σου δίνει την εντύπωση ότι είναι αυταρχικός, επιθετικός κι έβγαζε έναν τσαμπουκά το στιλάκι του».