Οι γυναίκες, ιδίως στην ηλικιακή ομάδα 40-54 ετών, έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης μακροχρόνιων συμπτωμάτων Covid, όπως προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «JAMA Network Open».
Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα για 12.276 άτομα που παρακολουθήθηκαν προοπτικά σε 83 τοποθεσίες σε 33 πολιτείες των ΗΠΑ και το Πουέρτο Ρίκο. Οι συμμετέχοντες εγγράφηκαν στη μελέτη από τις 29 Οκτωβρίου 2021 έως τις 5 Ιουλίου 2024 και αξιολογήθηκαν έξι μήνες ή περισσότερο μετά την αρχική τους μόλυνση με Covid-19.
Από την έρευνα εντοπίστηκε ότι οι γυναίκες είχαν 31% μεγαλύτερο κίνδυνο για long Covid και ο κίνδυνος ήταν ακόμα υψηλότερος στην ηλικιακή ομάδα 40-54 ετών. Ο κίνδυνος εμφάνισης long Covid στις γυναίκες εξαρτιόταν από την ηλικία, την εγκυμοσύνη και την κατάσταση εμμηνόπαυσης. Συγκεκριμένα, στην ηλικιακή ομάδα 40-54 ετών ο κίνδυνος ήταν κατά 42% υψηλότερος στις συμμετέχουσες που βρίσκονταν σε εμμηνόπαυση και κατά 45% υψηλότερος στις μη εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σε σύγκριση με τους άνδρες συμμετέχοντες.
Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη και παράγοντες όπως η κατάσταση εμβολιασμού, τα αυτοάνοσα νοσήματα, ο διαβήτης, ο δείκτης μάζας σώματος και η παραλλαγή Covid.
Η μελέτη αποτελεί μέρος μιας αμερικανικής εθνικής πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας για την κατανόηση των μακροχρόνιων επιπτώσεων του Covid-19 στην υγεία, με την ονομασία «Researching COVID to Enhance Recovery» (RECOVER).
Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:
https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2829454?utm_campaign=articlePDF&utm_medium=articlePDFlink&utm_source=articlePDF&utm_content=jamanetworkopen.2024.55430
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΙΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εξαιρετικοί χαιρετισμοί
Για όλες τις ανάγκες βοήθειάς σας ή χρειάζεστε ένα δάνειο
Απλά επικοινωνήστε ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΙΥ
Και δεν θα απογοητευτείτε.
Με αυτή την υπέροχη γυναίκα ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΙΥ
Έλαβα δάνειο 50.000 €
Ονομάζομαι Ισμήνη Κουτσάκη, είμαι αγρότης.
Είναι μια καλόκαρδη γυναίκα που σέβεται πάντα τις υποχρεώσεις της.
Είναι μια γυναίκα του λόγου της, και ευχαριστώ πολύ τον Θεό μου
που τον έβαλα στο δρόμο μου. Πάντα θα τον ευχαριστώ για όλα. Θα του είμαι πάντα ευγνώμων.
Για περισσότερες πληροφορίες
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση:
koutsakiismini88@gmail.com
Ή επικοινωνήστε με τον ίδιο τον δανειστή στη διεύθυνση:
sofia070177@gmail.com
Εάν δεν χρειάζεστε δάνειο
Μπορείτε να ενημερώσετε τις οικογένειές σας, τα αδέρφια σας, τους