Δήμος Ζίτσας: Συντονισμός ενεργειών για την αντιπυρική περίοδο


Η βελτίωση της συνεργασίας για την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων και δράσεων με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς και πρακτικά ζητήματα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας το πρωί σήμερα Παρασκευή .
Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ελεούσα, τα μέλη του Συντονιστικού ανέπτυξαν προτάσεις για τη μεταξύ τους αρτιότερη συνεργασία, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι, η αντιμετώπιση των περιστατικών πυρκαγιάς εν τη γενέσει τους. Ταυτόχρονα έδωσαν έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών καλώντας τους να συνδράμουν και εκείνοι στην άνιση «μάχη» που δίνουν οι υπηρεσίες για τον καθαρισμό οικοπεδικών εκτάσεων από τα χόρτα, διατηρώντας τις ιδιοκτησίες τους καθαρές και αποψιλωμένες.
Υπενθυμίζεται πως στις 15 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων από χόρτα, κλαδιά και εύφλεκτα υλικά και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι παραβάτες και υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιών απειλούνται με πρόστιμα και αυστηρές ποινές.
Στις προτεραιότητες του Δήμου Ζίτσας και στην προσπάθεια που καταβάλει με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει να εκτελέσει εργασίες προληπτικών καθαρισμών και ταυτόχρονα όταν κρίνεται απαραίτητο να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους οι αντιδήμαρχοι Αλκιβιάδης Βότσικας και Περικλής Γρίβας.
Ταυτόχρονα ευχαρίστησαν όλα τα μέλη του Συντονιστικού για την άμεση ανταπόκριση και τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία και ευχήθηκαν η φετινή χρονιά να κυλήσει με όσο το δυνατό λιγότερα περιστατικά πυρκαγιάς, αν και προβλέπεται δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών.

Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών και φορέων που εκπροσωπούν επεσήμαναν στις τοποθετήσεις τους ο διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Σωτήριος Λύχνος, η αναπληρώτρια προϊστάμενη Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Ιωαννίνων Λαμπρινή Μελισσόβα, η αναπληρώτρια προϊστάμενη Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Δήμητρα Σπύρου, ο δασολόγος Βασίλειος Σταύρου και η δασοπόνος του Δασαρχείου Ιωαννίνων Σταυρούλα Σέλη, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Κωνσταντίνος Μάντζιος, και ο εκπρόσωπος της Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, Ευθύμιος Κοντογιώργος. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε επίσης ο διοικητής της Δομής «Αγίας Ελένης» Βασίλειος Ντάβας ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης και το σχεδιασμό των υπηρεσιών της Δομής στο ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

1 Σχόλια

  1. ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΙΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
    Γεια σε όλους
    Ευχαριστώ πολύ τον Θεό που έβαλε την ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΙΥ ξανά στο δρόμο μου.
    Το όνομά μου είναι Ισμήνη Κουτσάκη, είμαι αγρότης.
    Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες ή αν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες, απλώς επικοινωνήστε με αυτήν την υπέροχη ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΙΥ και θα έχετε απόλυτη ικανοποίηση. Αυτή η γυναίκα μόλις με βοήθησε με ένα μικρό ποσό 30.000€ και αυτό μου είναι αρκετό.
    Είναι μια ευγενική γυναίκα, χάρη σε αυτήν την υπέροχη γυναίκα κατάφερα να αυξήσω το βιοτικό μου επίπεδο και Και να ξεπληρώσω τα χρέη μου.
    Αν χρειάζεστε ένα μικρό δάνειο, απλώς επικοινωνήστε μαζί τους και δεν θα απογοητευτείτε.
    Το οικονομικό σου τραύμα τελείωσε
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: sofia070177@gmail.com
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    Αν δεν είσαι Έλληνας, σε παρακαλώ απόφυγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη