
Σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου, συνεδρίασαν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αριθμ. πρωτ. 12058/30-03-2026 Πρόσκλησης Εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβολής υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η ψηφοφορία διεξήχθη ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος ΖΕΥΣ στο χρονικό διάστημα 11:00 έως 13:00 της ίδιας μέρας, όπως ήταν προγραμματισμένο. Δικαίωμα ψήφου είχαν τα έντεκα (11) εσωτερικά και εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2026-2030).
Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, από το σύστημα ΖΕΥΣ εξήχθησαν τα εξής εκλογικά αποτελέσματα:
1. Μπατιστάτου Άννα ψήφοι: 11
2. Λευκά ψηφοδέλτια: 0
Λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 11 παρ. 7 του Ν. 4957/2022 καθώς και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, διαπιστώθηκε πως επετεύχθη η απαιτούμενη πλειοψηφία για την υποψήφια Πρύτανη Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου.
Ως εκ τούτου η ψηφοφορία ολοκληρώνεται και η καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου εκλέγεται Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από 01/09/2026 έως 31/08/2030.