allnews-epirus

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Καλαμαράκια μεγάλα
300 γρ. ρύζι για γεμιστά
Άνηθος -μαϊντανός
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσας διπλής συμπύκνωσης



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφού μαραθεί προσθέτουμε το ρύζι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε για δέκα λεπτά. Μετά προσθέτουμε τη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι , μισή κούπα νερό και ανακατεύουμε καλά τη γέμιση. Στη συνέχεια παίρνουμε τα καλαμάρια και γεμίζουμε τα ¾ από το καλαμάρι. Στο τέλος της γέμισης κλείνουμε κάθε καλαμάρι με μια οδοντογλυφίδα για να μη βγει έξω η γέμιση. Παίρνουμε μια κατσαρόλα με μεγάλη επιφάνεια , στρώνουμε κάτω τα καλαμάρια αφού βάλουμε λάδι και προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα. (αν περισσέψει υλικό από το γέμισμα ρίξτε το πάνω από τα καλαμάρια)

ΒΙΒΗ ΜΠΑΙΛΗ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη