allnews-epirus

ΙΤΑΛΙΑ:Ψαλίδι σε φορολογικά προνόμια αγροτών και εφοπλιστών

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι προτίθεται να προβεί εντός του φθινοπώρου σε νέες περικοπές συνολικού ύψους 23 δις ευρώ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δρομολογεί την υιοθέτηση νέων μέτρων περικοπών ύψους 23 δις από το ερχόμενο φθινόπωρο. Αξιοσημείωτο είναι ότι -στα πρότυπα των όσων αποφασίζονται στην Ελλάδα- ο Ιταλός πρωθυπουργός σχεδιάζει να περικόψει φορολογικά προνόμια των αγροτών αλλά και των εφοπλιστών. Την ίδια ώρα όμως δρομολογείται και η κατάργηση υπηρεσιών στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, που μέχρι πρότινος ήταν δωρεάν για τους ασφαλισμένους.
Η εφημερίδα Corriere della Sera τονίζει ότι ο Ρέντσι για να μπορέσει να προχωρήσει στην κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας από το 2016, όπως υποσχέθηκε πρόσφατα, θα πρέπει να επιβάλει σημαντικές μειώσεις σε τομείς κύριας σημασίας για τους πολίτες. Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στην περιστολή κατά 10 δις ευρώ των δαπανών για την δημόσια υγεία, κάτι που έχουν ήδη προτείνει οι σύμβουλοι του Ρέντσι αρμόδιοι για τον περιορισμό των εξόδων του ιταλικού κράτους.
Με πρότυπο τις περικοπές στην Ελλάδα
Μέτρα περικοπών αναμένεται να πλήξουν και τους Ιταλούς αγρότες
Μέτρα περικοπών αναμένεται να πλήξουν και τους Ιταλούς αγρότες
Η κυβέρνηση του Ιταλού κεντροαριστερού πρωθυπουργού, όμως, φέρεται να εξετάζει και την αισθητή μείωση των 13 συνολικά φοροελαφρύνσεων υπέρ των αγροτών, αλλά και εκείνων υπέρ των Ιταλών εφοπλιστών. Μέχρι τώρα οι εφοπλιστές διευκολύνονται με φορολογικές ελαφρύνσεις 180 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. «Τώρα, όμως, που όλα αυτά αναθεωρούνται στην Ελλάδα, δεν πρέπει να καταργηθούν και στην Ιταλία;» διερωτάται με νόημα η Corriere della Sera.
Σε ό,τι αφορά τις μειώσεις των συνολικών δαπανών για τον τομέα της υγείας, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρεται στις κύριες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματισθεί. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το ιταλικό κράτος θα ζητήσει την οικονομική συμβολή των πολιτών για μεγάλο μέρος των αξονικών τομογραφιών, με περιορισμό της δωρεάν θεραπείας σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και μείωση των γενετικών έλεγχος.
Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη