allnews-epirus

ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕ 1-0 ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΗ


Ολοκληρωμένη ομάδα με πολλές αρετές ο ΠΑΣ Γιάννινα στο αποψινό του παιχνίδι, δίκαια επεκράτησε με 1-0 του Άρη σκορπώντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους του, σε ένα πολύ καλό αγώνα, με πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκόλ, αλλά και ο Άρης είχε ένα δοκάρι. Όλες οι γραμμές των "Ταύρων", λειτούργησαν πολύ ικανοποιητικά, αν και επιθετικά υπήρξαν κάποια κενά, αλλά κι εκεί η βελτίωση ήταν εμφανέστατη.
Αυτό που έχει σημασία είναι οτι ο ΠΑΣ μετά απο τη νικηφόρα εμφάνισή κατά του Απόλλωνα, απόψε εμφανίστηκε ακόμη καλύτερος , με όλους τους παίκτες του σαφέστατα βελτιωμένους και αποφασισμένους για τη νίκη, κάτι που πέτυχαν. Αισιοδοξία λοιπόν στο γαλάζιο στρατόπεδο και κυρίως πολύ θετικά στοιχεία για το μέλλον της ομάδας. 
Με αυτογκόλ λοιπόν του Δεληζήση στο 65' ο Αρης έχασε το αήττητο του (1-0) στους «Ζωσιμάδες» και παράλληλα δέχτηκε το πρώτο του γκολ στην Super League. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ένας αξιόπιστος αντίπαλος και έβαλε δύσκολα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που προσπάθησε πολύ στο τελευταίο ημίωρο για το γκολ χωρίς να το πετύχει, γιατί οι παίκτες του ΠΑΣ δεν άφηναν κενά σε καμιά γραμμή τους .
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεαρού διαιτητή Ντοσίδη που έφυγε από τη ζωή. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά μοιρασμένο με τις δυο ομάδες να προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα για το γκολ και να έχουν όμως από μια καλή ευκαιρία. Ετσι στο 29΄ μετά από  ατομική προσπάθεια του Γκαρσία, στο πλασέ του Αργεντινού η μπάλα εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ. Στο επόμενο λεπτό (30΄) ήταν η σειρά των γηπεδούχων για μια σημαντική ευκαιρία αλλά με τον Βιδάλ να νικιέται από τον Κουέστα.

Σ' όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ υπερείχε,   με καλή οργάνωση στο κέντρο και την άμυνα και με επιθετική αιχμή τον Λεο απέναντι σε μια  επιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων που δεν είχε πολλές συνδυαστικές προσπάθειες.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε αλλά οι Γιαννιώτες ανέβασαν την επιθετικότητα τους. Μάλιστα προηγήθηκαν στο 65΄ με αυτογκόλ του Δεληζήση, όταν σε σουτ του Λεό, η μπάλα κόντραρε στον παίκτη του Αρη και κατέληξε στα δίχτυα για να προηγηθεί με τον τρόπο αυτό ο ΠΑΣ (0-1).

Στο 87' ο Αρης πλησίασε  στην ισοφάριση αλλά στο σουτ του Γκάμα ο Βελλίδης έκανε θετική επέμβαση.   
Συμπερασματικά ο ΠΑΣ αξιοποίησε την καλή τακτική και οργάνωση του και νίκησε δίκαια τον Αρη, που εμφάνισε στο πιο δύσκολο ως τώρα τεστ, αδυναμίες στην τελική προσπάθεια και καθυστερημένη αντίδραση του προπονητή του.

Διαιτητής: Βαγγέλης Γρατσάνης (Τρικάλων)
Κίτρινες: Βελλίδης, Βιδάλ, Γκάμα,

ΠΑΣ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Βιδάλ (89' Σιόντης), Νικολιάς, Μυστακίδης (63' Κριζμάν), Λεό (75' Αθανασιάδης).

Αρης (Π. Ερέρα): Κουέστα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο, Τζανακάκης, Μπάσα (81΄ Σιώπης), Ματίγια, Γκαρσία (81΄ Μαρτίνες), Γκάμα, Ντιγκινί (81΄ Ναζλίδης), Γιουνές.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 2-0
Ατρόμητος-ΑΕΛ 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης 1-0
Ξάνθη-ΟΦΗ 23/9
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 23/9
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 22/9
Παναιτωλικός-Λαμία 24/9
Πανιώνιος-Ολυμπιακός 24/9
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========
ΑΓ. ΒΑΘ.
1. Ατρόμητος 4 10
2. Άρης 4 9
. ΑΕΚ 3 9
. Ολυμπιακός 3 9
5. ΠΑΟΚ 3 7
6. ΠΑΣ Γιάννινα 4 6
7. Παναιτωλικός 3 4
8. Λεβαδειακός 3 3
9. ΑΕΛ 4 3
10. Παναθηναϊκός 3 3
11. Αστέρας Τρίπολης 4 3
12. Ξάνθη 3 2
13. ΟΦΗ 3 1
14. Πανιώνιος 3 1
15. Απόλλων Σμύρνης 4 0
16. Λαμία 3 0
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη