allnews-epirus

Αθλητικό διήμερο, με τον 12ο Γύρο Λίμνης και ρεκόρ συμμετοχών


Mε το σύνθημα, «αν τρέχεις, πρέπει να τρέξεις στη Λίμνη» ξεκίνησε σήμερα, ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή  εκατοντάδων δρομέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού.
Σήμερα, το πρόγραμμα περιελάνβανεαγώνα 5 χλμ., τον πρωτότυπο παραλίμνιο δρόμο, «Μαμά - Καρότσι», αγώνα δρόμου 1.000 μ. για ΑμεΑ και για πρώτη φορά ένα Family Run και ο αριθμός των δρομέων αγγίζει τις 3.000.

Ο Γύρος Λίμνης στη διαδρομή 30 χλμ., που θα πραγματοποιηθεί αύριο, αποτελεί και φέτος «μαγνήτη» για δρομείς, που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πριν τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς και για όσους θέλουν να κάνουν απλώς, ένα long run, σε ένα ξεχωριστό τοπίο, με φόντο τα νερά της Παμβώτιδας, το Νησί των Ιωαννίνων και το Kάστρο της πόλης.
Ανάμεσά τους θα τρέξουν, μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες μαραθωνοδρόμους, αλλά και μέλη running club από την Ιταλία, την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Πέρα από τον Γύρο Λίμνης, που θα διεξαχθεί αύριο, την ίδια ημέρα πραγματοποιείται και ο αγώνας των 10 χλμ.

Οι λόγοι σύμφωνα με τους διοργανωτές, που κάθε χρόνο δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποφασίζουν να ταξιδέψουν στα Γιάννινα, είναι περισσότεροι από την ομορφιά της διαδρομής και το ευρύ πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων. Τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων καθιστούν έναν μοναδικό αγώνα, τα σημαντικά χρηματικά έπαθλα για τους 3 πρώτους νικητές, άνδρες και γυναίκες, στη γενική κατάταξη στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων των 30 χλμ., το συλλεκτικό μετάλλιο που φιλοτέχνησαν φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η εξασφάλιση εκπτώσεων σε καταστήματα και μειωμένων τιμών εισόδου σε Μουσεία και άλλα αξιοθέατα, οι πλούσιες παροχές στους δρομείς, το υψηλό επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας, η ενθάρρυνση των πολυάριθμων εθελοντών στη διαδρομή. Το 2ήμερο των αγώνων, αποτελεί την κορύφωση των αθλητικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δρώμενων, που ξεκίνησαν από τις 16 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Λίμνης, που οργανώνεται τα τελευταία χρόνια.

Η ΔΩΔΩΝΗ 

Για 3η συνεχή χρονιά η εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, χορηγεί τον Παραλίμνιο Δρόμο 1χλμ. «Μαμά-Καρότσι» στο πλαίσιο του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που ξεκινάει στις 22 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας και γευστικό χορηγό του φετινού Pasta Party για τους αθλητές.   

Μεταφέροντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός είναι για όλους, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, δεκάδες μαμάδες με τα μωρά και τα λίγο μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά τους θα συναντηθούν στην πλατεία Μαβίλη, στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων, για να τρέξουν και να περπατήσουν σε μια πανέμορφη διαδρομή 1 χλμ στον πρωτότυπο αγώνα δρόμου «Μαμά-Καρότσι», έναν αγώνα που ξεκίνησε από τα ΓιάννΙνα και διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Η συμμετοχή στον Παραλίμνιο Δρόμο «Μαμά-Καρότσι» είναι δωρεάν και στον τερματισμό θα κληρωθούν πακέτα με προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ για όλες τις συμμετέχουσες.

Παράλληλα, η ΔΩΔΩΝΗ με τα αυθεντικής ποιότητας κίτρινα τυριά της θα είναι μεταξύ των χορηγών του Pasta Party που θα πραγματοποιηθεί το ίδιο απόγευμα στο Κάστρο των Ιωαννίνων για τους αθλητές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γεμίσουν ενέργεια και να απολαύσουν τη Γεύση του Καλού.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη