allnews-epirus

Στον Δήμο Ιωαννιτών: Ευρεία σύσκεψη για τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στην ΕΤ.Α.Δ Α.Ε.



Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη με θέμα την μεταβίβαση ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στην ΕΤ.Α.Δ  Α.Ε. (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) με απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής.
Είχε προηγηθεί μια συντονισμένη προσπάθεια ασφαλούς διασταύρωσης των ακινήτων που αφορούν άμεσα το Δήμο Ιωαννιτών.
Στη σύσκεψη, πέραν του Δημάρχου, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Εφορίας Αρχαιοτήτων, της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας και Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Γεωργία Γιώτη καθώς και η νομική υπηρεσία του Δήμου.
Μετά από διαπίστωση ότι στην πιο πάνω Εταιρία μεταβιβάστηκαν ακίνητα ενδιαφέροντος του Δήμου μεταξύ των οποίων το Στρατόπεδο Βελισαρίου, μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας, χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο Κατσικά, κτίρια που στεγάζουν Δημόσιες Υπηρεσίες (Αστυνομικό Μέγαρο, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.α.), χώροι παιδικών σταθμών κ.τ.λ., ο Δήμαρχος αποφάσισε να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στην οποία θα κληθούν να παραστούν όλοι οι βουλευτές των Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων Φορέων καθώς και οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η σύσκεψη προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 12μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου και απεστάλησαν οι προσκλήσεις στους αρμοδίους.
Παράλληλα, ο Δήμος διερευνά το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν εκείνος που ενημέρωσε άμεσα με επιστολή του την Εφορία Αρχαιοτήτων και τν Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων για τα πολιτιστικά μνημεία που συμπεριλαμβάνονται στα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.

 Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Επισυνάπτεται η λίστα με τα ακίνητα.
Α/Α



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη