allnews-epirus

ΟΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣ, ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ...


Μετά απο νίκες του ΠΑΣ σαν την χθεσινή επί του Άρη, αλλά και καλές εμφανίσεις, οι μνήμες  των φιλάθλων, καλπάζουν στο παρελθόν, στους Αργεντινούς που έβαλαν τις ισχυρές βάσεις για τον σημερινό ΠΑΣ, μαζί με τον Αυγουστίνο Γκομέζ ντε Φαρια που έφυγε πριν λίγες μέρες.
 Από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πέρασαν δεκάδες ποδοσφαιριστές, Έλληνες και ξένοι. Αλλοι ξεχάστηκαν με το πέρασμα του χρόνου, και κάποιοι άλλοι είναι στις μνήμες κυρίως των παλιών φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα. Κάποιοι πρόσφεραν και κάποιοι άλλοι απλά ήλθαν για να πάρουν κάποια χρήματα και να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους, αν και οι περισσότεροι μετά τον ΠΑΣ ποδοσφαιρικά εξαφανίστηκαν.
Όμως...Τόσο για τους παλιούς, όσο και για τους νεώτερους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα, αυτοί που αγαπήθηκαν και ποτέ δεν ξεχάστηκαν, είναι αυτοί που απο την πρώτη μέρα τους στον ΠΑΣ έδωσαν τα πάντα για την ομάδα, δημιουργώντας τον ισχυρό Άγιαξ της Ηπείρου και γεμίζοντας υπερηφάνεια τους απανταχού της γης Ηπειρώτες. 
 Φυσικά και πρόκειται για τους "Αργεντινούς" όπως τους αποκαλούσαν οι φίλαθλοι, οι οποίοι όμως αποδείχτηκαν περισσότερο Έλληνες απο κάποιους Έλληνες ποδοσφαιριστές τους ΠΑΣ. 
Κι όταν χρειάστηκε να υπηρετήσουν και την στρατιωτική τους θητεία στον Ελληνικό Στρατό για να παραμείνουν στην ομάδα, το έκαναν με ευχαρίστηση και ντύθηκαν στο ...χακί. Μάλιστα αν και μακρυμάλληδες, δέχτηκαν την "επέμβαση" του στρατιωτικού μπαρμπέρη στην... κώμη τους....
Υπηρέτησαν λοιπόν στον Ελληνικό Στρατό οι Κοντογιωργάκης, Μοντέζ, Γκλασμάνης και Λίσσα.
Στην φωτό, οι 4 ποδοσφαιριστές, μαζί με τον Έλληνα λοχία τους, στο Κέντρο Εκπαίδευσης. Την φωτό μου είχε φέρει ο αείμνηστος Πύρρος Γιαννάκος, που τους επισκέφθηκε και ήταν η πρώτη που δημοσιεύθηκε τότε...
Αυτοί λοιπόν οι ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν τα πάντα για τον ΠΑΣ, πώς είναι δυνατόν να μη συγκεντρώνουν πάντα την αγάπη και την εκτίμηση των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα?

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη