Προσγειώθηκε στις 17.40 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αεροπλάνο της εταιρείας Ryanair, που έστειλε ειδοποίηση για βόμβα. Το αεροπλάνο, που συνοδευόταν από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας - όπως προβλέπει το πρωτόκολλο - εκτελούσε το δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα και μεταφέρει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 150 επιβάτες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος.
Στο σημείο έχουν σπεύσει η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αρχικά θα γίνει έλεγχος όλων των επιβατών, που θα κατέβουν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια θα ελεγχθούν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.
Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στο αεροπλάνο της Ryanair - Δεν εντοπίσθηκε κάτι ύποπτο

Ψευδής αποδείχθηκε τελικά η ειδοποίηση για βόμβα στο Boeing της Ryanair που είχε ξεκινήσει από την Πολωνία με 192 επιβαίνοντες.
Σύμφωνα με πηγες του αεροδρομίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 7:20 μμ οι έλεγχοι στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Κατοβίτσε της Πολωνίας - Αθήνα.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε συνοδεία F16 στις 5:40μμ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από σήμα για βόμβα όπου και ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία εκκένωσης και ο έλεγχος των επιβατών.
Στο σημείο είχαν σπεύσει η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
